HAK: Zbog vjetra na djelu Jadranske magistrale zatvoren promet za prvu skupinu vozila

hina

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Jak vjetar puše na dionici autoceste A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići pa se vozi uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u istočnoj Slavoniji.

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat…), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina…), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola), pa HAK poziva vozače na strpljenje i razumijevanje.

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije. S obzirom da su često zabilježena i duža čekanja, HAK korisnicima savjetuje da se pravovremeno pripreme za putovanje, uključujući i kupnju vinjeta za korištenje autocesta na području Slovenije kako se ne bi dodatno stvarale gužve i zastoji.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Komentiraj