Dusko Marusic/PIXSELL

HAK Zbog sustavnih kontrola čekanja na graničnim prijelazima

Zbog sustavnih graničnih kontrola koje su u tijeku na svim graničnim prijelazima, zabilježena su čekanja, na ponekima i duža. Vozače upozoravaju da prije polaska na put provjere svoje dokumente te da budu strpljivi i slijede upute granične policije, javlja Hrvatski autoklub.

Zbog bure, na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Dalmaciji, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i Lici. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Podsjećaju vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) voze sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Radovi na autocestama: A2 Zagreb-Macelj između Zaprešića i Zaboka promet teče dvosmjerno od 20. +300 do 18. +100 km; A4 Goričan-Zagreb zatvoreni su: izlazni krak čvora Popovec iz smjera Varaždina prema Popovcu te ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); na pristupnoj cesti čvora Popovec (DC29-A4) promet teče naizmjence (semafori), a u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom; A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno; na Istarskom ipsilonu na dionici čvor Lupoglav-tunel Učka promet teče naizmjence uz semafore.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor, Jadranska magistrala kroz Posedarje (DC8); DC225 nadvožnjak čvora Jarek između Podsuseda i Zaprešića, ŽC3106 Klinča Selo (DC1)-Kupinec (DC36).

Granični prijelazi

Zbog sustavnih graničnih kontrola koje su u tijeku na svim graničnim prijelazima zabilježena su čekanja, na ponekima i duža. Vozače upozoravaju da prije polaska na put provjere svoje dokumente te da budu strpljivi i slijede upute granične policije.

Povremeno je pojačan promet vozila na graničnim prijelazima (čekanja više od 30 min):
u oba smjera: Plovanija, Kaštel, Ličko Petrovo Selo, Županja;
na ulasku: Slavonski Šamac, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Jasenovac, Dvor;
na izlasku: Požane, Pasjak, Rupa, Jurovski Brod, Bregana, Bregana Naselje, Macelj i Otok Virje.

Radovi na graničnim prijelazima: Županja: u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa; Slavonski Brod: smanjen je broj ulaza i izlaza.

Vozače upozoravaju na gužve i duža čekanja, posebice tijekom vikenda.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Komentiraj