HAK: Zbog prometne nesreće otežano se vozi na zagrebačkoj obilaznici, provjerite i druga ograničenja

Zbog prometne nesreće, otežano se vozi na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Kosnica i Jakuševec u smjeru Bregane, javljaju iz  Hrvatskog autokluba.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena je za sve skupine vozila. Od južnog dijela tunela Sveti Rok do vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine 40 kilometara na sat zbog jakih bočnih udara vjetra.

Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama prema Rijeci i obratno mogu voziti autocestom A6 Rijeka-Zagreb do čvora Delnice i zatim državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar do Kikovice (Rijeka).

Zbog vjetra za sve skupine vozila zatvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak je starom cestom kroz Gorski kotar).

Na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene i na Krčkom mostu zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, a na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica i Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja zabrana je dodatno i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na pojedinim cestama u Gorskom kotaru i u dijelu Like na snazi su zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema.

Pomorski promet:

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije: Prizna – Žigljen, Lopar – Valbiska.
Prema Odluci Nacionalnog stožera o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, trajektnim linijama do daljnjega smiju putovati samo putnici sa odgovarajućim propusnicama, a donesena je i Odluka i o smanjenju broja putovanja na državnim trajektnim linijama te privremenom ukidanju pojedinih trajektnih linija.
Zabranjuje se održavanje svih linija, osim sljedećih brodskih linija:
Mali Lošinj-Unije-Srakane Vele-Susak, Ilovik-Mrtvaška, Rava-Mala Rava-Veli Iž-Mali Iž-Zadar, Vrgada-Pakoštane-Biograd, Krapanj-Brodarica, Vodice-Prvić-Šepurine-Prvić Luka-Zlarin-Šibenik, Komiža-Biševo i Suđurađ-Lopud-Koločep-Dubrovnik.
Reduciran je broj putovanja na pojedinim lokalnim linijama zbog složene situacije s corona virusom, no slijedeće linije plovit će prema privremenom redu plovidbe (od 24. ozujka do 30. travnja)

Na sljedećim graničnim prijelazima dopušten je tranzitni promet teretnih vozila preko teritorija RH:

  • na granici između RH i Republike Slovenije određuju se granični prijelazi Bregana i Macelj;
  • na granici između RH i Mađarske određuju se granični prijelazi Goričan i Duboševica;
  • na granici između RH i Bosne i Hercegovine određuju se granični prijelazi Nova Sela, Stara Gradiška i Slavonski Šamac;
  • na granici između RH i Republike Srbije određuje se granični prijelaz Bajakovo.

Komentiraj