HAK Zbog prometne nesreće između Ivanje Reke i Kosnice u smjeru Zagreba vozi se usporeno

FaH/ Damir SENÈAR /ds

Zbog prometne nezgode u tunelu Grič na autocesti A1 (između čvorova Perušić i Otočac), u smjeru Zagreba vozi se usporeno, jednim trakom, javlja Hrvatski autoklub.

Završio je očevid prometne nezgode i vozila su uklonjena s kolnika na zagrebačkoj obilaznici (A3), između čvorova Ivanja Reka i Kosnica (37. km), no zbog gustog se prometa i dalje u smjeru Zagreba vozi usporeno u koloni.

Zbog kvara teretnog vozila na autocesti A2 Zagreb-Macelj, između čvora Zaprešić i naplate Zaprešić (između 8. i 9. km) vozi se samo pretjecajnim trakom.

Zbog olujnog vjetra samo za OSOBNA vozila otvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački. Obilazak za ostale skupine je državnim cestama DC27 i DC50: Benkovac-Karin-Obrovac-Gračac.

Zbog jakog vjetra na dionici autoceste A7 Draga-Šmrika i dionici Jadranske magistrale između Bakra i Senja (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). Jak vjetar puše i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić te povremeno na mostu Rječina na riječkoj obilaznici.

Tijekom dana je zbog povremeno gustog prometa moguća vožnja u koloni i povremeni zastoje, ponajprije na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama (A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac i A6 Rijeka-Zagreb), Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (A7), državnoj cesti DC1, pojedinim dionicama Jadranske magistrale (DC8), na otoku Krku i Krčkom mostu, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.

Zbog požara zatvorena je državna cesta DC56 Kožlovac-Lišane, ŽC6051 Perušić-Kolarina i lokalna cesta Vrana-Ceranje.

Na autocesti A7, danas do 14:00 sati zatvoren je pretjecajni trak od 6. +300 km do 5. +300 km u smjeru graničnog prijelaza Rupa zbog postavljanja nadzornog punkta PU Primorsko-goranske (zaustavljaju se teretna vozila koja prometuju u smjeru graničnih prijelaza).

Danas do 15:00 sati zbog radova na autocesti A7 između čvorova Draga i Sveti Kuzam u oba smjera bit će zatvoren pretjecajni trak.

Granični prijelazi

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Granični prijelazi za pogranični promet Imotica-Duži i Slano-Orahov između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremeno će se prekategorizirati u granične prijelaze za međunarodni promet putnika. Navedena odluka stupa na snagu dana 12. srpnja za GP Imotica-Duži, odnosno u petak, 14. srpnja, za GP Slano-Orahov.

Pomorski promet

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je: trajektna linija: Prizna-ŽIgljen; katamaranska linija: Pula-Mali Lošinj-Zadar.

Komentiraj