HINA/Lana SLIVAR DOMINIĆ

HAK Zbog požara zatvorene ceste u Pristegu i Kistanju

Zbog požara zatvorene su ceste: državna cesta DC27 Benkovac-Stankovci u Pristegu; državna cesta DC59 između Knina i Pirovca u Kistanju (kao i sve prilazne županijske i lokalne ceste) te ŽC6066 u mjestu Pristeg, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog izvlačenja teretnog vozila na 10. km autoceste A1 u smjeru Karlovca vozi se u koloni u pokretu uz povremene zastoje.

Zbog prometne nezgode na 21. km autoceste A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba vozi se otežano.

Zbog prometne nezgode treba voziti oprezno na 42. km autoceste A4 Zagreb-Goričan u smjeru Zagreba.

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) Orij-Jesenice zbog autobusa u kvaru, vozi se jednim trakom.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče otvorena je za sve skupine vozila, a između čvorova Benkovac i Pirovac vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h, zbog smanjene vidljivosti od dima. Između prolaza Vučipolje i vijadukta Božići vozi uz ograničenje brzine od 60 km/h (zbog vjetra); a zbog lakše prometne nezgode nakon tunela Ledenik u smjeru Splita treba voziti oprezno (vozila su na zaustavnom traku.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat…), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina…), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola).

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Komentiraj