Pixabay

HAK: zbog olujnog vjetra zatvorene neke dionice

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i autocesta A6 Rijeka-Zagreb, na dionici Kikovica-Delnice, te neke državne ceste, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK), koji upozorava vozače na opasnost od naleta na pse na autocesti A1 u zoni odmorišta Vrpolje, gdje je zbog toga brzina ograničena.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su i državna cesta DC1 Ondić-Gračac-Knin (snježna vijavica), državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, državna cesta DC8 Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno (snježni nanosi), Paški most i županijska cesta Dobroselo-Brotnja (snježni nanosi).

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb, na dionici Čavle-Kikovica, autocesta A7 na dionici Draga-Šmrika, Jadranska magistrala DC8 između Bakra i Senja, riječka obilaznica na dionici čvor Škurinje-čvor Orehovica, državna cesta DC25 Gospić-Karlobag i lokalna cesta LC58107 Kraljevica-Križišće.

Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle (I. skupina).

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC3 u mjestu Svilno vozi se jednim trakom usporeno.

Zbog jakih udara vjetra na dionici državne ceste DC1 Borje-Klapavica vozače HAK poziva na dodatni oprez.

Zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra trenutačno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz Dalmacije i Rijeke u smjeru unutrašnjosti i obratno.

Zbog srušenih i prepriječenih stabala na kolnik vozi se otežano na dionici Jadranske magistrale DC8 između Biograda i Pakoštana.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima dok je zabrana prometa za kamione s prikolicom tegljače s poluprikolicom na pojedinim cestama u Lici, Zadarskoj županiji, u Gorskom kotaru i Dalmaciji.

Na riječkom okrugu u prekidu su Trajektne linije 335 Prizna – Žigljen, 338 Lopar – Valbiska, 334 Brestova – Porozina, trajektna linija Stinica-Mišnjak, zatim katamaranske linije 9309 Novalja – Rab – Rijeka i 9308 Mali Lošinj – Cres – Rijeka te brodska linija 310 Mali Lošinj – Unije – Susak.

Na splitskom okružju u prekidu je katamaranska linija 9602 Vis- Milna- Split.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj