HAK: Zbog olujnog vjetra u nedjelju zatvoren Paški most

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoren je Paški most, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski auto-klub.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina DC50 i DC27), autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar), Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Zbog jakog vjetra na autocesti A7 Draga-Šmrika, državnoj cesti DC1 Udbina-Ondić, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Snijeg mjestimice pada u Lici i Gorskom kotaru. Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na cestama u unutrašnjosti, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Ponegdje ima i magle. Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna zimska oprema na pojedinim cestama u Lici.
Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su: trajektna linija Prizna – Žigljen, katamaranske linije Zadar-Pula, Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj