Zbog niskih temperatura u većem dijelu unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Jak vjetar povremeno i mjestimično usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između kikovice i tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila, javlja u utorak ujutro Hrvatski autoklub.

Zbog prometne nesreće na riječkoj obilaznici (A7) kod odmorišta Vrata Jadrana u smjeru Zagreba (18-19. km) vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine.

Zbog opasnosti od naleta na životinje uz ograničenje brzine vozi se na autocestama A1 u zoni odmorišta Pristeg između čvorova Benkovac i Pirovac, A3 Bragana-Lipovac u zoni čvora Nova Gradiška, A4 Goričan-Zagreb u zoni čvora varaždinske Toplice (srna).

Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Slavoniji. Ima je i na autocestama A1 između Karlovca i tunela Mala Kapela, A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Ravne Gore.

Na većini cesta promet teče bez smetnji i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi. Duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale te na cestama u gorju mogući su odroni zemlje i kamenja.

Zimski su uvjeti (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu) u Lici: DC42 u mjestu Poljanak i Josipdol-Saborsko, DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo-Mazin-Bruvno, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, ŽC59125 Perušić-Čanak, sve lokalne i županijske ceste na području Ličko-senjske županije, sve županijske i lokalne ceste na području općina Perušić i Sveti Rok.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Pasjak.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Komentiraj