HINA/ Dario GRZELJ/ mm

HAK Zbog nesreća u tunelu Brinje na A1 usporeno jednim trakom

Zbog prometne nezgode na 35.km+350m zagrebačke obilaznice (A3) neposredno prije čvora Kosnica, i gustog prometa, u smjeru zapada vozi se usporeno, uz povremene zastoje, u koloni dugoj oko 6 km. Poziva se na oprez.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb, pred naplatom Sveta Helena, u smjeru Zagreba, kolona vozila duga je oko 500m, javlja Hrvatski autoklub.

Promet je pojačan, povremeno vrlo gust, na glavnim cestovnim pravcima u smjeru mora. Osobito na dionici autoceste A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo 2.

Tijekom dana, povremeni zastoji i vožnja u koloni mogući su na gradskim prometnicama, dionicama cesta na kojima se vozi prema privremenoj regulaciji prometa, duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta, na graničnim prijelazima, te u trajektnim lukama i pristaništima.

Državnom cestom DC1 u Kninu, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Zbog požara zatvorena je cesta Srinine-Sitno Donje od crkve Sv. Nikole do mjesta Sitno Donje.

Radovi na autocestama: A4 Goričan-Zagreb zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 između Gornjeg Stupnika i Svetonedeljske ulice,DC29, na dijelu od Novog Golubovca (raskrižje državnih cesta DC29 i DC35), DC502 Smilčić-Pridraga.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u mjestu Mostanje, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu; DC23 kroz Dugu Resu; DC47 Lipik-Novska; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika); DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno;
DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo (do 21.10.); DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza); DC206 Valentinovo-Petrovsko.

Granični prijelazi

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) na izlasku iz Slovenije dolazi do gužvi i zastoja, osobito tijekom vikenda kada su moguća višesatna čekanja.

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Korisnici se mole za strpljenje i razumijevanje.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Granični prijelazi za pogranični promet Imotica-Duži i Slano-Orahov između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremeno će se prekategorizirati u granične prijelaze za međunarodni promet putnika.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj