HAK: Zbog mogućih odrona potrebna opreznija vožnja

pixabay

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, mogući su odroni pa iz Hrvatskog autokluba (HAK) savjetuju vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Vozače pozivaju na pojačan oprez na autocesti A1 između čvorova Novigrad na Dobri i Karlovac na 49. km, zbog životinje na kolniku. Prema dojavi radi se o psu. Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb otvorene su za sve skupine vozila.

Vozače motornih vozila savjetuju da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše i sl.) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Zbog bure, na autocesti A7 Draga-Šmrika i na dionici Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Sveta Marija Magdalena zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Na dionici autoceste A1 između prolaza Vučipolje i vijadukta Božići (dionica između čvora Maslenica i tunela Sveti Rok) vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h, zbog vjetra.

Zbog vode na kolniku zatvorene su ceste: državna cesta Ivanec-Varaždin (DC35) u mjestu Stažnjevec (obilazak: DC35-Stažnjevec-ŽC2059 Ribić Breg-ŽC2060 Horvatsko-ŽC2101-Jerovec-ŽC2085 Ivanec-DC35 i obrnuto), županijska cesta Žažina-Mala Gorica (ŽC3166), lokalna cesta između naselja Jerovec i Dubravec (LC25172) kod Ivanca, lokalna cesta u mjestu Andraševac kod Stubičkih Toplica, granični prijelaz za pogranični promet – Plavić (Krapinsko-zagorska županija).
Danas od 8,30 do 14,30 sati zbog radova na vijaduktu “Josipovac” na Podravskoj magistrali (DC2) između naselja Samatovci i Josipovac vozit će se uz regulaciju prometa semaforima.

Zbog klizišta na državnoj cesti Ogulin-Vrbovsko (DC42) kod mjesta Ljubošina promet je zabranjen vozilima iznad 3,5 t.

Zbog odrona je zatvorena dionica državne ceste Pregrada-Hum na Sutli (DC206) u mjestu Kostel.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 Udbina-Gračac-Knin na dionicama Udbina-Bruvno (do 29.9.) i Sučević-Otrić (do 31.10.); DC2 obilaznica Slatine, zbog sanacije prijelaznih naprava na mostovima preko vodotoka Javorica i Potočani; DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec; DC502 Smilčić-Pridraga (obilazak: Obrovac-Karin-Pridraga-Benkovac-čvor Tromilja-Zadar).

Radovi na autocestama: A1 između čvora Otočac i odmorišta Ličko Lešće zbog radova u tunelu Brezik, vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste uz ograničenje brzine na 80 km/h, A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zaprešić i Zabok u dužini od oko 3 km (od 15. +500 do 18. +080 km) vozi se dvosmjerno, istočnim kolnikom (do 17. studenog), a između čvorova Jankomir i Zaprešić, u smjeru Zagreba, vozi se suženim kolnikom; A4 Goričan-Zagreb kroz tunel Vrtlinovec vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno; A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Zečeve Drage (od 13. do 11. km) u smjeru Zagreba vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste (do 6. studenog).

Zbog vode na kolniku zatvoren je granični prijelaz za pogranični promet – Plavić (Krapinsko-zagorska županija).

Zbog radova na graničnom prijelazu Stara Gradiška, od 21. rujna (u trajanju od 30 dana), promet će teći uz privremenu regulaciju.  Zbog suženog kolnika u vrijeme gušćeg prometa očekuje se sporiji prolazak državne granice.

U prekidu su katamaranske linije: Pula-Mali Lošinj-Zadar, Rijeka-Mali Lošinj.

Trajekti i ostali katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj