Magla smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Baranji i Posavini. Ima je i na autocestama A1 između Zagreba i Karlovca, A3 Bregana-Lipovac između Nove Gradiške i Lipovca, A4 Goričan-Zagreb između Goričana i Varaždina, A5 Osijek-Sredanci, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrbovsko i Bosiljevo, javlja Hrvatski autoklub.

U krajevima s maglom kolnici su vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozači se pozivaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i pripaze na sigurnu udaljenost između vozila.

Zbog radova u tunelu Grič na autocesti A1 u smjeru Zagreba promet teče jednim trakom (do 15 sati).

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km) vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) zbog sanacije nadvožnjaka Kosnica na 35. km zatvoren je pretjecajni prometni trak u smjeru Bregane i u smjeru Lipovca, te se prometuje voznim i zaustavnim tracima uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Do 24. prosinca 2016.god. u 16,00 sati zatvorena je dionica državne ceste DC303 Rovinjsko Selo-Brajkovići. Obilazak je preko Bala (ŽC5096).

Granični prijelazi

Kolona teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovu, na izlasku, duga je oko 1 km, a promet teretnih vozila u oba smjera pojačan je na Maclju.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa upozoravaju vozače na gužve i duža čekanja te im savjetuju da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Komentiraj