Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorene su  autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, DC27 Gračac-Zaton Obrovački te Jadranska magistrala DC8 između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Za sve skupine vozila otvoreni su državne ceste DC1, Lička magistrala, DC3 kroz Gorski kotar, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, te Krčki i Paški most.

Na Jadranskoj magistrali DC8 između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Bakra i Senja te na autocesti A7 Draga-Šmrika dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Lici: DC25 Gospić-Karlobag, DC42 u mjestu Poljanak, DC52 Špilnik-Korenica, DC218 Bruvno-Mazin-Dobroselo, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, LC59122 Šušanj-Ledenik i LC59123 Šušanj-Konjsko i sve županijske i lokalne ceste na području Korenice.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, Dalmaciji i dijelu Hrvatskog primorja. Zbog kiše koja se ledi u dodiru s tlom na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i Veliki Gložac također se vozi usporeno uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat.

U prekidu su katamaranske linije: Rijeka-Rab-Novalja, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split.

Na graničnim prijelazima Bregana i Bajakovo na izlaz se čeka jedan sat.

Komentiraj