HAK Zbog bure ograničenje na Jadranskoj magistrali

Nel Pavletic/PIXSELL

Zbog uklanjanja teretnog vozila iz prometne nesreće na dionici autoceste A1 između čvorova Perušić i Gospić u smjeru Splita, vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine, javlja Hrvatski autoklub.

Zbog jake bure, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Jak vjetar usporava promet na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i prolaza Vučipolje te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između između Kikovice i tunela Tuhobić; vozi se uz ograničenja brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice na cestama u unutrašnjosti. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Na cestama u gorju te duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale mogući su odroni. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog radova zatvoreni su sporovozni i vozni traci na autocesti A1 između odmorišta Marune i Jasenice (od 234. +800 do 234. +900 km) u smjeru Splita.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zbog izgradnje novog čvora Lipovljani, između Kutine i Novske od 118. do 121. km u oba smjera vozi se jednim trakom.

Na Istarskom ipsilonu na dionici čvor Lupoglav-tunel Učka, zbog radova na obnovi vijadukta vozi se uz privremenu regulaciju prometa.

Zbog vode na kolniku zatvorena je županijska cesta ŽC3156 Žažina-Mala Gorica (na makadamskom dijelu ceste).

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, ŽC59125 Perušić-Čanak, ŽC5203 Dobroselo-Srb.

Zbog prevrnutog teretnog vozila zatvorena je lokalna cesta LC33109 Staro Selo-Kladari.

Za sav promet (zbog radova) zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik (od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta), DC8 Jadranska magistrala kroz Posedarje, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor (obilazak je Glina (DC37)-Petrinja-Hrvatska Kostajnica-Dvor), DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci, DC206 Valentinovo-Petrovsko, DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac u Ozlju.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u naselju Tušilović; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac; DC29 u mjestu Mače; DC8 Jadranskoj magistrali: između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice i mjestu Krilo Jesenice, na dionici Zaton Doli-Bistrina i kod raskrižja Srebreno, DC27 Zaton Obrovački-Karin na mostu Bijela, DC75 na južnoj obilaznici Poreča na dionici Vrvari-Bijela; DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću;
DC423 na raskrižju Osječke ulice i Ulice Nikole Šubića Zrinskog (DC423) u Slavonskom Brodu; DC303 Rovinjsko Selo-Brajkovići-Kurili.

Na državnoj cesti DC29 između Kašine i Laza u dužini od 100 m promet teče usporeno, zbog mogućnosti odrona.

Na državnoj cesti DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h), zbog oštečenog kolnika.

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Pasjak.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravaju na gužve i duža čekanja te im savjetuju da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Dana 14.02.2017. (utorak) te ako bude potrebe i 15.02.2017. (srijeda), izvršavat će se preuređenje prodajnog mjesta gat Sv. Petar u luci Split te navedeno prodajno mjesto neće biti u funkciji već će se prodaja karata vršiti u glavnoj agenciji Jadrolinije u zgradi putničkog terminala.

Komentiraj