Ivo Cagalj/PIXSELL

HAK Zatvorena A1 između Sv. Roka i Posedarja

Iz Hrvatskog autokluba izvijestili su u petak navečer kako su za sav promet zatvorene: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sve skupine vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27), državna cesta DC1 Gračac-Knin (obilazak je preko Kistanja), Paški most, Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, državne ceste DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno, županijska cesta ŽC5203 Brotnja-Srb-Sučević.

Samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice u oba smjera (obilazak za ostala vozila je Starom cestom kroz Gorski kotar-DC3).

Na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku, brzoj cesti Solin-Klis (DC1) te Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Trenutno nema slobodnog prometnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprukolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto.

Jak vjetar usporava promet i na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Perušić te čvorova Zadar 2 i Karamatići kao i na riječkoj obilaznici na mostu Rječina.

Snijeg povremeno pada mjestimice u Lici i Slavoniji. Zimski su uvjeti na većini državnih cesta u Lici, podno Velebita i na krajnjem jugu puše jaka do olujna bura, povremeno sa orkanskim udarima. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Komentiraj