HAK: Za sve skupine vozila otvorene dionice A1 i A6

facebook

Za sve skupine vozila u potpunosti su otvorene autoceste: A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, slab snijeg pada u Lici, a magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Sljemenska cesta je otvorena za sav promet, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 9 sati.

Zimski su uvjeti (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema) na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Pavučnjak-Karlovac-Udbina-Gračac i staru cestu kroz Gorski kotar između Karlovca i Rijeke (DC3).

Slab snijeg pada u Lici. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Magla smanjuje vidljivost duž cijele autoceste A6 Rijeka-Zagreb. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).
Za sav promet zatvoren je GP Ličko Petrovo Selo, zbog ispada iz energetske mreže. Vozila se preusmjeravaju na GP Maljevac.
U prekidu su katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split te trajektna linija Ubli-Vela Luka-Split.

Komentiraj