Zbog prometne nezgode na 62. km autoceste A1 između čvorova Bosiljevo i Novigrad vozi se uz ograničenje brzine, javlja Hrvatski autoklub.

Promet je pojačan na gradskim prometnicama i obilaznicama, a do smetnji povremeno dolazi na dionicama gdje su u tijeku radovi.

Zbog privremene regulacije prometa na tim se dionicama vozi usporeno, suženim kolnikom, pa vozače pozivaju na strpljenje i oprez.

Do 31. ožujka do 17:00 sati zatvoren je za sav promet čvor Rujevica na riječkoj obilaznici, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji raskrižja na državnoj cesti D427 na izlasku sa čvora Rujevica.
Radovi na autocestama: na autocesti A1 kroz tunel Sveti Rok vozi se dvosmjerno jednom tunelskom cijevi. A2 Zagreb-Macelj između Zaprešića i Zaboka promet teče dvosmjerno od 20. +300 do 18. +100 km; A3 Bregana-Lipovac između Kutine i Novske od 106. do 108. km vozi se dvosmjerno, a od 118. do 121. km u oba smjera vozi se jednim trakom; A4 Goričan-Zagreb zatvoreni su: izlazni krak čvora Popovec iz smjera Varaždina prema Popovcu te ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); na pristupnoj cesti čvora Popovec (DC29-A4) promet teče naizmjence (semafori), a u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom; A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno; na Istarskom ipsilonu na dionici čvor Lupoglav-tunel Učka promet teče naizmjence uz semafore.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor, DC8 Jadranska magistrala kroz Posedarje, DC25 Lički Osik-Karlobag svakodnevno se povremeno zatvara od 8 do 15 sati (vozila se propuštaju po 15 minuta prije svakog punog sata), DC225 nadvožnjak čvora Jarek između Podsuseda i Zaprešića, ŽC3106 Klinča Selo (DC1)-Kupinec (DC36).

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u mjestu Mostanje; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika); DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno DC29 u mjestu Mače; DC8 Jadranskoj magistrali: u mjestima Poličnik, između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, u Podstrani, kroz Duće, na dionicama Orsula-Dubac, Zaton Doli-Bistrina i kod raskrižja Srebreno, DC34 Valpovo-Josipovac, obilaznica Valpova DC66 u Opatiji na Novoj cesti, te dionica Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana DC75 na južnoj obilaznici Poreča na dionici Vrvari-Bijela uvala; DC206 Valentinovo-Petrovsko DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću; DC423 na raskrižju Osječke ulice i Ulice Nikole Šubića Zrinskog (DC423) u Slavonskom Brodu; DC62 Veliki Prolog-Metković zbog sanacije Mosta Metković.

Uz povoljne vremenske uvjete na našim cestama sve je veći broj sudionika u prometu na dva kotača: mopedisti, motociklisti i biciklisti pa ostale vozače pozivaju na pojačan oprez i mole da: provjeravaju ‘mrtvi kut’, skreću i prestrojavaju se sa uključenim pokazivačem smjera, ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižju i da neoprezno ne otvaraju vrata dok se nalaze u zaustavljenoj koloni. S obzirom da su mopedisti, motociklisti i biciklisti jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu pozivaju ih da poštuju prometne propise te da u što većoj mjeri koriste zaštitnu opremu. Napominju da vozači mopeda i motocikala, kao i njihovi putnici, moraju za vrijeme vožnje na cesti na glavi nositi propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu.

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Pasjak, Bregana i Klek.

Radovi na graničnim prijelazima: Županja: u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa; Slavonski Brod: smanjen je broj ulaza i izlaza.
Vozače upozoravaju na gužve i duža čekanja, posebice tijekom vikenda, te im savjetuju da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj