Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je za osobna vozila, ostala vozila voze obilazno državnim cestama Gračac-Zaton Obrovački -Maslenica (DC50, DC27, DC54), javlja Hrvatski autoklub.

Zbog loših vremenskih uvjeta za sav su promet zatvorene: most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku, DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno.

Na brzoj cesti Solin-Klis (DC1) te na dionici Jadranske magistrale (DC8) Dubci-Makarska zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, na A1 između tunela Mala Kapela i čvora Perušić te čvorova Zadar 2 i Karamatići kao i na riječkoj obilaznici na mostu Rječina.

Zimski su uvjeti na većini državnih cesta u Lici, podno Velebita i na krajnjem jugu puše jaka do olujna bura, povremeno sa orkanskim udarima. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama:

U Lici i Zadarskoj županiji: DC1 Vaganac-Gračac-Knin, DC25 Korenica-Gospić-Karlobag, DC42 u mjestu Poljanak (g.ž.KA – g.ž.LS), DC52 Špilnik-Korenica, DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo, DC218 GP Užljebić-Dobroselo, DC429 Selište Drežničko-Prijeboj, DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, županijska cesta ŽC5203 Brotnja-Srb-Sučević
sve lokalne i županijske ceste ceste na području Ličko-senjske županije, zabrane za teretna motorna vozila iznad 7,5 t.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima pojačan je promet osobnih vozila: na izlasku: Macelj, Bregana, Pasjak, na ulasku: Karasovići i Bajakovo; u oba smjera: Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravaju na gužve i duža čekanja te im savjetuju da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu su: katamaranske linije: Mali Lošinj-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj, Zadar-Silba-Olib-Premuda, Zadar-Molat -Brgulje-Zapuntel-Ist, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split,Jelsa-Bol-Split,Vis-Split; trajektne linije:Lopar-Valbiska, Rogač-Split, Sumartin-Makarska, Drvenik-Sućuraj, Šibenik-Kaprije-Žirje, brodske linije: Zadar-Preko i Mali Lošinj-Unije-Susak.

Komentiraj