HINA/Tomislav Pavlek

HAK Vrlo gust promet na svim važnijim prometnicama, prometna nesreća na A1

Gust je promet na svim važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora, a srednje gust u smjeru unutrašnjosti, pojačan je na riječkoj obilaznici, Istarskom ipsilonu prema GP Kaštel i Plovanija, duž Jadranske magistrale (DC8), na pojedinim graničnim prijelazima s BiH, Slovenijom, Srbijom, u pojedinim trajektnim pristaništima, na A3 Bregana-Lipovac u oba smjera, na A2 Zagreb-Macelj u oba smjera i A4 Goričan-Zagreb u smjeru Goričana, posljednje su informacije iz Hrvatskog autokluba.

Opreznije treba voziti zbog prometne nesreće na autocesti A1 između Karlovac i Jastrebarskog (na 26.km) u smjeru Zagreba.

VOZI SE U KOLONAMA, OTEŽANO I UZ POVREMENE ZASTOJE:

AUTOCESTA A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE

  • od čvora Gospić do tunela Sveti Rok u smjeru Splita
  • na naplati Lučko u smjeru Zagreba kolona je 2 km

AUTOCESTA A2 ZAGREB-MACELJ

  • na naplati Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je oko 3 km; povremeno se zatvara tunel Frukov Krč

AUTOCESTA A4 GORIČAN-ZAGREB

  • na naplati Goričan u smjeru Mađarske kolona je 2 km

AUTOCESTA A7 GP RUPA-DIRAČJE

  • povremeni zastoji na naplati Rupa u smjeru Zagreba

KRČKI MOST

  • vrlo je gust promet u smjeru otoka, srednje gust u smjeru kopna.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Pojačan je promet uz povremena čekanja na ukrcaj u pojedinim trajaktnim pristaništima (osobito prema Rabu, Cresu i Pagu).

Granični prijelazi

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Zbog velike gustoće prometa duža čekanja tijekom dana bit će na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Pasjak, Rupa, Kaštel i Plovanija), Crnom Gorom i BiH, povremeno u oba smjera, te na graničnim prijelazima sa Srbijom (Bajakovo i Tovarnik) na izlazu iz RH.

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. HAK korisnike moli za strpljenje i razumijevanje.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Granični prijelazi za pogranični promet Imotica-Duži i Slano-Orahov između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremeno će se prekategorizirati u granične prijelaze za međunarodni promet putnika.

Komentiraj