Vozi se većinom uz povoljne vremenske uvjete i bez poteškoća. Tijekom dana pojačan promet očekuje se na važnijim cestovnim pravcima, osobito na autocesti A1 i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Zagreba, duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale, na otoku Krku i Krčkom mostu i na cestama u Istri, javlja HAK.
Povodom Dana državnosti za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona zabranjen je promet na pojedinim državnim cestama u priobalju i Istri od 12,00 do 23,00 sata. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti DC1 (Ličkoj magistrali).
Državnom cestom DC1 u Kninu, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.
Radovi na autocestama:
  • A2 Zagreb-Macelj promet teče dvosmjerno između čvorova Sveti Križ Začretje i Krapina (između 38. +100 i 41. +200 km);
  • A4 Goričan-Zagreb zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom.

Komentiraj