Zbog izrazito loših vremenskih uvijeta (orkanski vjetar, snježna vijavica, snijeg) HAK savjetuje vozače  da odgode putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto.

Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto mogu prometovati samo osobna vozila i to državnim cestama DC50 i DC27 čvor Sveti Rok (A1)-Gračac-Zaton Obrovački-Benkovac i dalje prema Dalmaciji i obrnuto.

Za ostale skupine vozila nema trenutno nema slobodne ceste iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su; autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), DC1 Gračac-Knin, (zbog snježne vijavice), Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica-Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3), Jadranska magistrala (DC8) Novi Vinodolski-Senj, DC27 Gračac-Zaton Obrovački, DC50 čvor Sveti Rok-Gračac, Paški most, brza cesta Solin-Klis (DC1).

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, mostu Dr. Franje Tuđmana, dionici Jadranske magistrale DC8 između Bakra i Novog Vinodolskog i lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Zbog prevrnutog teretnog vozila na Jadranskoj magistrali (DC8) kod mjesta Starigrad zatvoren je jedan kolnički trak (vozilo je obilježeno).

Noćas, 22.na 23. ožujka,. od 22-6 sati kroz tunel Učku vozit će se prema privremeno postavljenoj signalizaciji zbog redovnog održavanja.

Snijeg pada u Dalmaciji. Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti.

HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.

U prekidu su mnoge katamaranske i trajektne linije.

Komentiraj