HAK: Vozači oprez, kolnici su mokri i skliski, a ponegdje ima i magle

Kolnici su jutros mokri te vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a ponegdje ima i magle, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama te se vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na A1 Zagreb-Split-Ploče se do 21. veljače zbog izvanrednog održavanja na vijaduktu Drežnik u smjeru Dubrovnika vozi suženim kolnikom zbog čega su mogući kraći zastoji. Do 27. veljače od 8 do 16 sati zbog izvanrednih prijevoza povremeno će se zaustavljati sav promet u zoni čvora Žuta Lokva u smjeru Zagreba.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) na predjelu Veliki Žal vozi se naizmjence, jednim trakom, zbog odrona.

Vozi se otežano na prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima. Poziva se vozače da prate upute nadležnih službi.

Zbog vode na kolniku zatvorena je županijska cesta ŽC5153 Šušanj-Bakovac Kosinjski.

Zbog snijega i leda za sav promet zatvorene su državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan i županijska cesta ŽC5199 Sušanj-Štirovača.

Na izlazu iz zemlje, u teretnom se prometu graničnom prijelazu Duboševica čeka sat vremena, a na Bregani pola sata.
Zbog vjetra u prekidu su: katamaranske linije: Mali Lošinj – Cres – Rijeka, Split-Hvar-Vela Luka- Ubli, Vis – Milna – Split, brodska linija Mali Lošinj – Unije – Susak, trajektna linija Lopar – Valbiska.

Komentiraj