Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina), jvalja Hrvatski autoklub.

Na dijelu dionice A1, između južnog portala tunela Sv. Rok i prolaza Vučipolje zbog povremenih olujnih udara bure brzina vožnje ograničena je na 40 km/h, a usporeno zbog povremeno jakih udara vjetra vozi se i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenja brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u unutrašnjosti te u Istri, a zbog niskih temperatura tijekom jutra moguća je poledica. Magla smanjuje vidljivost u Slavoniji. Na autocesti A7 između Osijeka i Sredanaca zbog magle se vozi uz ograničenje brzine.

Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te pripaze na siguran razmak između vozila.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km) vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika, usporeno.

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnim prijelazima: Bajakovo (kolona je duga oko 4 km) i Pasjak.
Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.
Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja te im savjetujemo da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Danas, 16. prosinca, trajekt na liniji Prapratno – Sobra, isplvit će iz Sobre u 11,00 umjesto u 10,00 sati.

Dana 17.12.2016. trajekt će iz luke Split isploviti za luku Stari Grad u 21,45 umjesto u 20,30 sati.

Ostali trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj