Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog niskih je temperatura moguća poledica. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, osobito na mostovima i nadvožnjacima te održavaju sigurnosni razmak između vozila, javlja Hrvatski autoklub.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km) vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika, a danas, 20. prosinca, od 08.00 sati do 21. prosinca u 07.00 sati zbog radova u tunelu Rožman Brdo (16.km) u smjeru Rijeke vozit će se jednim trakom.

Na riječkoj obilaznici (A7) od 20. prosinca u 18:00 do 21. prosinca u 12:00 zbog radova će biti zatvoren vozni trak od tunela Katarina (26.+700km) do nadvožnjaka Kozala (26.+450km) u smjeru GP Rupa. Vozit će se pretjecajnim trakom.

Zbog radova od 20. do 23. prosinca između 8:00 i 16:00 sati, vozit će se uz privremenu prometnu regulaciju semaforima na državnoj cesti DC1 u Kninu.

Do 22.12. u 07,00 sati zbog radova redovnog održavanja državne ceste DC1 Knin – Sinj bit će zatvorena dionica od Hrvaca do Sinja. Obilazak za osobna vozila: županijskim cestama Ž6105 i Ž6082, te državnom cestom D219 [ DC1 (Hrvace) – Rumin – Bajagić – Obrovac Sinjski – DC1 (Sinj) ], a za teretna vozila s ili bez prikolice čija ukupna masa prelazi 3,5 tone državnim cestama DC33, DC56 i DC1 [ DC1 (Knin) – Drniš – Muć – Klis-Grlo – DC1 (Sinj)].

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik (od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta) te na dionici Hrvace-Sinj; DC24 od mjesta Bračak do Bedekovčine; DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci;
DC206 Svedruža-Petrovsko; DC303 Rovinjsko Selo-Brajkovići (obilazak je preko Bala-ŽC5096).

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 Sinj-čvor Klis Grlo u Dicmu, između Budačke Rijeke i Grabovca (u zonama radova), DC5 od mjesta Cage do Okučana.
DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac; DC29 u mjestu Mače; DC8 Jadranskoj magistrali: između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice te Podstrane i Strožanca u Splitsko-dalmatinskoj županiji i na dionicama Ilijina Glavica-Dubac, Dubac-Brgat, Vrbica-Lozica u Zatonu, u Srebrenom te Bistrina-Zaton Doli u Dubrovačko-neretvanskoj županiji; DC66 u mjestu Ičići; DC75 na južnoj obilaznici Poreča na dionici Vrvari-Bijela; DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću (do 20. prosinca).

Podsjećaju vozače da je od 15. studenog 2016. do 15. travnja 2017. obvezna zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5t podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg koji se postavljaju na pogonske kotače.

Granični prijelazi

Izlazak teretnih vozila pojačan je na GP Pasjak.
Danas, 20. prosinca, od 9 do 15 sati bit će za sav promet, u oba smjera, zatvoren granični prijelaz Slavonski Brod, zbog premještanja opreme i završne faze radova na prijelazu.
U srijedu, 21. prosinca, zbog radova od 8 do 14 h bit će prekinut promet na graničnom prijelazu Županja. Vozače upozoravaju da koriste alternativne granične prijelaze za prijelaz granice.
Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.
Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravaju na gužve i duža čekanja te im savjetuju da koriste susjedne granične prijelaze.
Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

 

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj