Magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti, a ima je i na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Lipovac. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski, javlja Hrvatski autoklub.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima.

Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog zimskih je uvjeta zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: Lika i Zadarska županija: DC42 Poljanak(g.ž.KA)-Poljanak (g.ž.LS), DC218 GP Užljebić-Dobroselo, ŽC5203 Sučević-Srb, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, ŽC5126, ŽC5140 i sve lokalne ceste na području Krasna, LC59122 Ledenik i LC59123 Konjsko sve lokalne i županijske ceste na području općina Lovinac i Perušić.

Za sav promet zatvorena je državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno.

Zimski su uvjeti i na državnim cestama: DC60 Trilj-Cista Provo-Imotski-GP Vinjani Donji i DC220 Tijarica-GP Kamensko.

Zbog odrona na DC120 Pomena-Saplunara (otok Mljet) kod mjesta Polače vozi se jednim trakom naizmjence.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, poslije čvora Jankomir u smjeru naplate Zaprešić (od 3.+800 km do 4.+800 km) vozi se usporeno, jednim trakom.

Za vrijeme održavanja utrke Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu do četvrtka, 05. siječnja, zabranjen je promet u Ulici Bliznec i na Sljemenskoj cesti, od Ulice Bliznec do prilaza Kraljičinom zdencu. Privremena organizacija prometa povremeno se provodi i na Gračanskoj i Markuševečkoj cesti te u ulicama Ksaverska, Jandrićeva i Mlinovi.

Za sav promet (zbog radova) zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik (od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta); DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u naselju Tušilović te Sinj-čvor Klis Grlo u Dicmu; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac; DC29 u mjestu Mače; DC8 Jadranskoj magistrali: između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice DC75 na južnoj obilaznici Poreča na dionici Vrvari-Bijela; DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću; DC423 na raskrižju Osječke ulice i Ulice Nikole Šubića Zrinskog (DC423) u Slavonskom Brodu; DC303 Rovinjsko Selo-Brajkovići-Kurili.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravaju na gužve i duža čekanja te im savjetuju da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Komentiraj