HAK: Vjetar otežava promet, neke dionice otvorene samo za osobna vozila

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. Mogući su odron, javlja u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub koji vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploće između čvorova Maslenica i Sveti Rok (obilazak za ostale skupine vozila je cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (D54, D27 i D50); autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3); Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu (DC102) zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu i osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom).

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na dijelu DC30 Moštanica-Blinja.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu. Teretna vozila na izlaz iz zemlje na prijelazu Bregana čekaju oko tri sata.

Komentiraj