Kolnici su mjestimice vlažni u Istri, Gorskom kotaru i Lici. Zbog niskih jutarnjih temperatura moguća je poledica na vlažnim dijelovima kolnika, pa osobito oprezno treba voziti na mostovima i nadvožnjacima, upozorava jutros Hrvatski autoklub. Na cestama u gorju te duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale mogući su odroni.

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Jak vjetar povremeno puše i na riječkoj obilaznici na mostu Rječina te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenje brzine.

Zbog uočenog psa unutar zaštitne ograde autoceste A3 između čvora Slavonski Brod istok i odmorišta Sredanci vozi se uz ograničenje brzine.

Dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Zadar II zbog razminiranja u zaštitnom pojasu zatvorena je za sav promet, u oba smjera, danas do 15 sati. Obilazak je državnim cestama preko Gračaca i Karina (DC50, DC27 i DC502).

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km) promet teče dvosmjerno, jednom stranom kolnika.

Granični prijelazi

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnim prijelazima Macelj i Slavonski Brod, a izlazak teretnih vozila na Bajakovu.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja te im savjetujemo da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj