HAK: Vjetar otežava promet, Bregana zatvorena za teretni promet zbog izbjeglica

Dusko Marusic/PIXSEL

Jak vjetar otežava promet, a na graničnom prijelazu Bregana, gdje je kolona duga oko 2,5 km, do daljnjega je obustavljen promet teretnih vozila. Na Bajakovu je kolona teretnih vozila na izlazu iz zemlje duga oko 11 km, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 10 sati.

Za sav promet zatvoreni su granični prijelazi sa Srbijom (osim GP Bajakovo): Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Tovarnik, Erdut i Batina, zbog povećanog dolaska migranata. U nedjelju je obustavljen i promet sa Slovenijom na graničnom prijelazu Harmica. Obilazak je preko Kraja Donjeg.

Zbog jakog vjetra na autocesti A7 čvor Draga-čvor Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene , dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupina).

Jak vjetar puše i na autocestama: A1 između južnog portala tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić te na mostu Rječina na riječkoj obilaznici. Vozi se uz ograničenje brzine.

Kolnici su mokri i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Lici, Gorskom kotaru, te na širem riječkom području i dijelu Dalmacije. Na Jadranskoj (DC8) i Ličkoj (DC1) magistrali mogući su odroni zemlje i kamenja.

U prekidu je katamaran na liniji Novalja-Rab-Rijeka, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Trajekti plove prema redu plovidbe.

Komentiraj