HINA/Tomislav Pavlek/tp

HAK Usporeno na A3

Vrlo je gust promet, pa se vozi u koloni, uz povremene zastoje, na svim važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama (A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac i A6 Rijeka-Zagreb), Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (A7), državnoj cesti DC1, pojedinim dionicama Jadranske magistrale (DC8) (Split-Omiš!), na otoku Krku i Krčkom mostu, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza, javlja Hrvatski autoklub.

Zbog gustog prometa kolone su: u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija kolona oko 2 km (dijelom se proteže i na Istarski ipsilon), iz Istre prema Rijeci na čvoru Matulji kolona je oko 1 km; na autocesti A1 u smjeru Zagreba ispred tunela Brinje u koloni od oko 500 m; na izlasku s autoceste A1 u Lučkom kolona je oko 3 km, a na naplati Demerje kolona je 1 km; na izlazu na naplatnoj postaji Kikovica, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, u smjeru Rijeke, kolona oko 800m.

Savjetuju vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog teretnog vozila u kvaru zatvoren je vozni trak na riječkoj obilaznici između čvora Rujevica i Diračje (22+700 do 22+600 km), u smjeru graničnog prijelaza Rupa.

Tijekom vikenda zabrane za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5t na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će: subota, 19. kolovoza od 04 do 14 sati; nedjelja, 20. kolovoza od 12 do 23 sata.

Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1 (Lička magistrala).

Za sav promet zatvorene su ceste: DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec; DC502 Smilčić-Pridraga; ŽC5042 Višnjan-Tićan.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić; DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo; DC206 Valentinovo-Petrovsko.

Granični prijelazi

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Granični prijelazi za pogranični promet Imotica-Duži i Slano-Orahov između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremeno će se prekategorizirati u granične prijelaze za međunarodni promet putnika. Navedena odluka stupa na snagu dana 12. srpnja za GP Imotica-Duži, odnosno u petak, 14. srpnja, za GP Slano-Orahov.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Komentiraj