HAK upozorava na skliske kolnike i maglu

Pixabay

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u unutrašnjosti, te na autocestama: A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo te tunela Mala Kapela i Sveti Rok, A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Nova Gradiška, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Izvanredne situacije na autocestama:

A1 Zagreb-Split-Ploče:

  • vozilo u kvaru na autocesti A1 na 145. km između čvora OTOČAC i čvora PERUŠIĆ u smjeru Dubrovnika, vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h zbog magle.
  • vozilo u kvaru na autocesti A1 na 277. km između čvora ZADAR II i čvora BENKOVAC u smjeru Dubrovnika, vozi se uz ograničenje brzine 100 km/hA3 Bregana – Lipovac:
  • zbog prometne nesreće između čvora Lužani i odmorišta Brodski Stupnik (195+300 km) u smjeru Lipovca vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h, jednim trakom;
  • kolona teretnih vozila na izlazu na GP Bregana je oko 1 km.

A4 Goričan – Zagreb:

  • zbog prometne nesreće na čvoru Ivanja Reka u smjeru Bregane promet se odvija usporeno.

Zbog teretnog vozila u kvaru vozi se jednim trakom, uz regulaciju prometne policije u mjestu Slušnica kod Slunja na državnoj cesti DC1.

Zimski su uvjeti (promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom te vozila bez propisane zimske opreme) na ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Pomorski promet

Na trajektnoj liniji Split-Vela Luka- Ubli (604) plovi trajekt Lastovo kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 m, upozoravamo vozače teretnih vozila da obrate pažnju na visinu kamiona.

Trajekt na liniji 635 Split- Stari Grad će dana 30.12.2018. isploviti iz luke Stari Grad u 18:30 umjesto u 17:30 zbog povratka sudionika Novogodišnje regate.

Granični prijelazi

Teretna vozila na GP Bregana na izlazak čekaju oko 45 minuta.

Komentiraj