HAK upozorava na prometne gužve zbog Tijelova, mogle bi početi već danas

U četvrtak, 16. lipnja je blagdan Tijelova, a u srijedu, 22. lipnja Dan antifašističke borbe zbog čega će mnogi otputovati na kraći odmor spojivši tih par dana. Hrvatski autoklub upozorio je na gužve koje čće se stvarati već u srijedu.

Ipak, navode da se jačanje prometa uz povremene zastoje očekuje idućeg dana, na samo Tijelovo. Tijekom prijepodneva u gradovima i na prigradskim cestama, a u ranim poslijepodnevnim satima na autocestama i važnijim državnim cestama.

Pojačan, a katkad i jak promet prema jugu očekuje se i tijekom petka, 17. lipnja u popodnevnim satima, te tijekom subote, 18. lipnja u jutarnjim satima. Povratak prema unutrašnjosti, očekuje se tijekom nedjelje, 19. lipnja i na dan praznika, 22. lipnja uz pojačan promet na naplatnim postajama Lučko (A1/A6), Zagreb-istok (A3).

U povratku su pak moguća čekanja na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom (Slavonski Brod, Svilaj, Županja, Stara Gradiška, Maljevac, Bajakovo…).

Jakog prometa će biti i na Ličkoj magistrali (DC1), Jadranskoj magistrali (DC8), na Krku i Krčkom mostu u blizini turističkih središta na obali, u trajektnim pristaništima i lukama, te na ponekim dionicama gdje su još uvijek u tijeku radovi kojih zbog početka ljetne sezone ima sve manje.

Osim spomenutih dionica na HAK-ovim internetskim stranicama možete pronaći kartu najčešćih ljetnih gužvi na hrvatskim cestama kako biste bolje mogli isplanirati svoje putovanje i izbjeći ceste gdje se najčešće stvaraju gužve.

Komentiraj