HAK upozorava na olujni vjetar, slab snijeg pada u Lici i Gorskom kotaru

Zbog olujnih udara vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica. Obilazak za ostale skupine je državnom cestom kroz Gorski kotar (DC3).

Zbog vjetra na autocesti A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica te Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Jak vjetar puše i na dionici autoceste A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, vozi se uz ograničenje brzine, izvijestio je u nedjelju Hrvatski autoklub.

Slab snijeg pada mjestimice u Lici i Gorskom kotaru. Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog magle vidljivost je smanjena ponegdje na cestama u unutrašnjosti. Zbog niskih temperatura moguća je i poledica.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu. Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj