HAK upozorava na mokre kolnike, moguća i poledica

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Ponegdje ima i magle, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub.

Zbog vjetra, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na državnim cestama: DC1 Vaganac-Udbina-Ondić; DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo.

Zbog oštećenja kolnika ili vode na kolniku zatvorene su: DC30 kroz centar Petrinje (obilazak Ulicom Matije Gupca); ŽC3156 Žažina-Mala Gorica; ŽC3121 Tišina-Palanjek (obilazak je ŽC3274 Palanjek-Mahovo); ŽC5165 Vrebac-Mogorić-Gornja Ploča; LC33134 u mjestu Rausovac (obilazak LC33127 Selište Kostajničko-Hrvatska Kostajnica); LC67207 Vrgorac-Orah; LC67209 Veliki Prolog-Draževitići.

Vozi se otežano (oštećenja uzrokovana potresom i odroni): ŽC3070 Dugo Selo-Rugvica-Oborovo zatvorena je za teretna vozila preko 3t (obilazak je preko Sesvetskog Kraljevca i Otoka Svibovskog). Vozila do 3t prometuju naizmjence; na mostu Brest kod Petrinje (ograničenje brzine od 30 km/h) ili obilazno: Žažina-Sisak-Mošćenica-Petrinja i obrnuto; na državnoj cesti DC3 u mjestu Dubravci; na županijskoj cesti ŽC3232 Majske Poljane-Glina na mostu preko rijeke Maje dopušten je promet vozilima do 3,5 tone; na ŽC3241 Komogovina-Borojevići LC33110-Mečenćani privremena zabrana prometa na teretna vozila ukupne mase veće od 15t (osim vozila hitnih i interventnih službi, te vozila dostave pomoći.

Vozi se otežano i na drugim prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima.

Zbog snijega i leda za sav promet zatvorena je državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan te županijska cesta ŽC5199 Sušanj-Štirovača, a ograničenja su zbog zimskih uvjeta na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Lici .

Pomorski promet

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Granični prijelazi

Teretna vozila na prijelazu Bajakovo na izlaz iz zemlje čekaju oko sat vremena.

Komentiraj