HAK upozorava na mokre i skliske kolnike, ponegdje ima magle i poledice

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni te poledica, javlja u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub pozivajući vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zimski su uvjeti (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema) na pojedinim cestama u Lici.

Zbog oštećenja kolnika ili vode na kolniku zatvorene su: DC37 kroz Glinu (obilazak je ulicama grada Gline); ŽC3121 Tišina-Palanjek (obilazak je ŽC3274 Palanjek-Mahovo); ŽC3195 Mala Solina-Stankovac (obilazak je ŽC3196 i ŽC3275 kroz mjesta Glinska Poljana i Stankovci); ŽC3156 Žažina-Mala Gorica; ŽC3232 Majske Poljane-Glina na mostu preko rijeke Maje; ŽC3070 Dugo Selo-Rugvica-Oborovo. Obilazak je preko Sesvetskog Kraljevca i Otoka Svibovskog; LC33134 u mjestu Rausovac. Obilazak: LC33127 Selište Kostajničko-Hrvatska Kostajnica i obratno; LC33086 Donje Selište-Skela; LC67207 Vrgorac-Orah; LC62209 Veliki Prolog-Draževitić.

Vozi se otežano (oštećenja uzrokovana potresom i odroni): na mostu Brest kod Petrinje (uz ograničenje brzine od 30 km/h) ili obilazno: Žažina-Sisak-Mošćenica-Petrinja i obrnuto; na državnoj cesti DC3 u mjestu Dubravci.

Otežano se vozi i na drugim prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima. Pozivamo vozače da prate upute nadležnih službi.

Pomorski promet

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Granični prijelazi

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj