HAK upozorava na mokre i skliske kolnike, pojačan promet na gradskim cestama

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Gorskom kotaru i na sjevernom Jadranu. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog zimskih uvjeta, promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te motornim vozilima bez propisane zimske opreme na cestama: ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac i ŽC5199 Šušanj-Štirovača.

Autocesta A2 Zagreb-Macelj: 17./18., 18./19., 19./20.12. od 20:00 do 05:00 sati bit će zatvorena autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera, zbog radova u tunelima. Obilazak je državnom cestom DC1.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac: zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja. Promet je preusmjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec.

Zagrebačka obilaznica – čvor Jankomir (A3): zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h; zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje.

DC1 brza cesta Solin-Klis Grlo: zbog asfaltiranja zatvoren je desni trak brze ceste u smjeru Klisa, vozi se uz privremenu regulaciju, do 20.12.2019. zbog radova na istočnom kolniku državne ceste DC1, smjer Split – čvor Klis Grlo, vozi se uz privremenu regulaciju (vozi se pretjecajnim trakom).

Zbog jakog vjetra u prekidu je brodska linija 310 Mali Lošinj-Unije-Susak. Ostali brodovi, katamarani i trajekti plove redovito.

Teretna vozila na GP Erdut na ulaz u zemlju čekaju više od dva sata.

Komentiraj