Pixabay

HAK: Ukinuti su zimski uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru

Ukinuti su zimski uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru uključujući i autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica-Bosiljevo 2. Na čvoru Delnice u smjeru Rijeke kolona teretnih vozila duga je oko 500 metara, izvijestio je u 7 sati Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na većini cesta u Lici, dijelu Istre (Čičarija, Učka), uključujući i autocestu A1 između čvora Otočac i tunela Sveti Rok, i državnu cestu DC1 između Vaganca i Knina.

Zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra trenutno nema otvorenog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji te obrnuto za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.
Mokrih i skliskih kolnika mjestimice ima u Slavoniji, Baranji i središnjoj Hrvatskoj, a mogući su i odroni zemlje i kamenja. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje te da na put ne kreću bez zimske opreme. Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno, zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije, pa vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Jadranska magistrala DC8 između Senja i Svete Marije Magdalene, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, DC218 Bruvno-Mazin-Dobroselo i Krčki most.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, autocesta A7 Draga-Šmrika, brza cesta čvor Čavle-čvor Kikovica A6, riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica, Jadranska magistrala DC8 između Bakra i Senja, DC25 Gospić-Karlobag, DC27 Gračac-Zaton Obrovački i Paški most.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama na Ćićariji i staroj cesti preko Učke, a u Lici i Zadarskoj županiji na sljedećim dionicama: autocesta A1 između čvorova Otočac i Sveti Rok, DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Ondić-Gračac-Palanka-Knin, DC23 Kapela-Žuta Lokva-Senj, DC25 Korenica-Bunić-Lički Osik-Karlobag, DC42 u mjestu Poljanak, DC50 Gračac-čvor Sveti Rok-Gospić, DC52 Špilnik-Korenica, DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo, DC429 Selište Drežničko-Prijeboj, DC522 Udbina-čvor Gornja Ploča, ŽC5209 Brotnja-Srb, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, LC59122 Šušanj-Ledenik, LC59123 Šušanj-Konjsko, sve županijske i lokalne ceste na području Korenice.

Sljemenska cesta otvorena je za sav promet.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U prekidu su trajektne linije: Brestova – Porozina, Stinica – Mišnjak, Lopar-Valbiska, Prizna – Žigljen, Zadar-Ist-Olib-Silba-Premuda, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Molat, Dubrovnik – Lopud-Suđurađ; brodske linije: Mali Lošinj – Unije – Susak te katamaranske linije: Rijeka – Rab – Novalja, Mali Lošinj – Rijeka (ostaje u Malom Lošinju), Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Korčula, Vis – Split – Vis.

Komentiraj