HAK: Tijekom dana očekuju se gužve na cestama, već od jutra pojačan promet

Tijekom dana moguće su poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja u koloni, na autocestama u blizini odmorišta i kod ulaza ili izlaza s autocesta, trajektnim lukama i pristaništima, pojedinim cestama u Istri i priobalju, graničnim prijelazima, te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

Promet je pojačan na: autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između naplatne postaje Lučko i čvora Karlovac u smjeru mora; cestama u priobalju, prilazima turističkih gradova i mjesta; gradskim prometnicama i obilaznicama: trajektnim lukama i pristaništima; većini graničnih prijelaza na ulasku u Hrvatsku od strane Slovenije, Mađarske i BiH, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu, uz povemeno pojačan priljev vozila u trajektnim lukama i pristaništima.

Na većini graničnih prijelaza vozila za ulaz u zemlju čekaju između pola sata i sat vremena.

GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila. Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

Komentiraj