Ivica Galovic/PIXSELL

HAK Snijeg u Lici i Gorskom kotaru, u priobalju bura

Snijeg pada u Lici i Gorskom kotaru. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima. Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Moguća je poledica, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Za teretna vozila s priključnim vozilom iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci, i obrnuto, nema slobodnog cestovnog pravca.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici uključujući državne ceste: DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin i staru cestu kroz Gorski kotar DC3 Delnice-Zdihovo. Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i za teretna vozila s priključnim vozilom.

Za sve skupine vozila zbog vjetra je zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina) na Krčkom mostu, a dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina) na cestama: Jadranskoj magistrali (DC8) Bakar-Karlobag; A7 čvor Draga-čvor Šmrika;
LC58107 Križišće-Kraljevica.

Zbog snježne vijavice zatvorena je državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno.

Pomorski promet

U prekidu su katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka.

Trajekt na liniji 334 Porozina – Brestova ne prevozi autobuse i kamione iznad 3t nosivosti.

Granični prijelazi

Čekanja su zabilježena na GP Tovarnik, desetk minuta za osobne automobile, oko pola sata za teretna vozila.

Komentiraj