Kolnici su vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici. Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti je moguća poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima. Vrlo je gust promet na gradskom prometnicama i obilaznicama, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Magla smanjuje vidljivost mjestimice na cestama u središnjoj Hrvatskoj i Lici te na autocestama: A1 između Zagreba i Bosiljeva te tunela Mala Kapela i tunela Brinje; A3 Bregana-Lipovac između Zagreba i Križa.

Zbog prometne nezgode na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Buzin i Lučko (na 20.+900 km) u smjeru Bregane vozi se usporeno u koloni oko 3 km.

Zbog teretnog vozila u kvaru na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Okučani i Nova Gradiška (na 165. +200 km) u smjeru Lipovca, vozi se jednim trakom usporeno.

Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, Lička magistrala (DC1) i stara cesta kroz Gorski kotar (DC3) otvorene su za sve skupine vozila.

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Na autocesti A1 između južnog dijela tunela Svetoga Roka i vijadukta Baričevići vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h, zbog snijega.

Na autocesti A1 između čvorova Bisko i Blato na Cetini (na 403.km) u smjeru Zagreba, zbog nadzora je promet preusmjeren preko odmorišta Mosor.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama u Lici: DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo-Mazin; ŽC3203 Dobroselo-Srb; ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac; te sve ostale županijske i lokalne ceste na području Donjeg Lapca.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

U subotu, 30.12. trajekt Tin Ujević će isploviti iz luke Stari Grad u 18:30 umjesto u 17:30 sati.

Granični prijelazi

Na izlazak teretnih vozila na GP Macelj (Gruškovje) čeka se oko 20 minuta, a na GP Bregana (Obrežje) oko sat vremena.

Komentiraj