Zbog snijega koji pada u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te na širem riječkom području prometuje se otežano uz povremene zastoje.

Trenutno nema cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolica iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci, i obrnuto, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 18 sati.

Vozačima se savjetuje da poštuju ograničenja brzine na pojedinim dionicama, prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog prometnih nesreća na autocesti A1 u smjeru Zagreba vozi se usporeno na izlazu iz tunela Grič, kod čvora Gospić i između čvorova Zadar1 i Zadar2 (260.km) u smjeru Zagreba.

Zbog prometnih nesreća na autocesti A6 Rijeka-Zagreb vozi se usporeno  kod tunela Veliki Gložac u smjeru Zagreba te na 39. km kod prijelaza za divljač u smjeru Rijeke.

Zbog olujnog vjetra na dionici autoceste A7 između čvorova Šmrika i Draga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupinu vozila).

Zbog prevrtanja autobusa vozi se naizmjeničnim propuštanjem vozila na državnoj cesti DC36 u mjestu Šumbar.

U Slavoniji, Istri, sjevernom primorju i Dalmaciji kolnici su mokri i skliski od kiše. Na dionici autoceste A1 između južnog portala Sveti Rok i mosta Maslenica zbog jakog pljuska i mokrog kolnika brzina vožnje ograničena je na 60km/h.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema u Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj na A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo; DC1 Čeglje-Karlovac-Vaganac; DC3 Karlovac-Zdihovo-Gornje Jelenje-Kikovica; DC6 GP Jurovski-Vojnić-Vojišnica-Dvor; DC23 Duga Resa-Kapela; DC30 Ogulinec-petrinja-Hrvatska Kostajnica; DC31 Pokupsko-Glina; DC36 Karlovac-Šišljavić, i Pokupsko-Žažina-Sisak-čvor Popovača; DC37 Sisak-Petrinja-Glina; DC32 Prezid-Delnice; DC42 Stubica-Ljubošina-Selište Drežničko; DC45 Rogoža-čvor Kutina; DC47 Trokut-čvor Novska-Hrvatska Dubica-Dvor; DC203 GP Brod na Kupi-Delnice; DC204 GP Pribanjci-Bosanci-čvor Bosiljevo; DC216 Vojnić-GP Maljevac;
DC224 Mošćenica-Blinjski Kut-Sunja-Panjani; DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac; DC312 DC47-Novska; DC429 Selište Drežničko; DC501 Gornje Jelenje- čvor Oštrovica-Meja; DC305 Parg-Čabar;
ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak; ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk, ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo, ŽC5032 Crni Lug-mrzle Vodice-Gornje Jelenje (DC3), ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine; ŽC5030 Platak-Kamenjak; te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i Vrbovskog.

Zimski su uvjeti i na sjevernom Hrvatskom primorju, na A7 između čvora Diračje i GP Rupa; DC8 Rupa-Pasjak; ŽC5094 Breze-Stalak te u Lici na A1 između čvorova Bosiljevo 2 – Brinje; DC1 Vaganac-čvor Udbina-Ondić-Gračac; DC23 Donje Dubrave-Josipdol-Kapela-Žuta Lokva-Senj; DC25 Korenica-Lički Osik; DC42 Ogulinski Hreljin-Josipdol-Saborsko, Poljanak; DC50 Žuta Lokva-Lički Osik; DC52 Špilnik-Korenica; DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo; DC218 Užljebić-Dobroselo-Mazin-Bruvno; DC429 Selište Drežničko-Prijeboj; DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča; DC534 Budak-čvor Gospić; ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.
Zbog snijega u Sloveniji zabrana je prometa za teretna vozila na graničnim prijelazima Pasjak i Bregana.
U prekidu su linije s otocima; na riječkom okružju katamaranska linija 9308 Mali Lošinj – Rijeka i  brodska 310 Mali Lošinj-Unije-Susak.

Na  šibenskom okružju brodska linija Šibenik – Zlarin – Prvić Luka – Šepurine – Vodice bez pristajanja u Prvić Luku, a trajektna Šibenik – Kaprije – Žirije bez pristajanja u luci Kaprije.

Na dubrovačkom okružju u prekidu je trajektna linija Dubrovnik-Lopud-Suđurađ, a na splitskom katamaranske Split-Hvar – Vela Luka – Ubli, Split – Bol – Jelsa i Split – Vis. Trajektna linija s polaskom iz Splita u 17 sati je otkazana.

Zbog jakog juga trajekt na liniji Prapratno- Sobra krcat će teretna vozila samo do 3 tone nosivosti.

Komentiraj