Slab snijeg pada u Gorskom kotaru i Lici, javlja jutros Hrvatski autoklub koji vozačima savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme. Za sav promet zatvorene su državne ceste: DC54 Maslenica-Zaton Obrovački (zbog bure) i DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno (zbog snježne vijavice).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Samo za osobna vozila zbog olujnog vjetra otvorene su:

  • dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama: Gračac- Obrovac-Karin DC50 i DC27);
  • dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar – DC3);
  • Paški most.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na cestama: ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5203 Dobroselo-Srb.

Zbog opasnosti od životinje na autocesti A3 Bregana-Lipovac kod čvora Kutina u smjeru Zagreba, treba voziti oprezno.

Pomorski promet

U prekidu su:

  • trajektna linija Sumartin-Makarska, Prizna-Žigljen;
  • katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Rijeka;
  • brodska linija: Dubrovnik-Suđurađ.

Katamaranska linija 9603 Jelsa – Bol – Split – katamaran će isploviti na relaciji Stari Grad – Split bez pristajanja u lukama Jelsa i Bol. Isplovljenje iz luke Stari Grad je u 06:10 sati.

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnim prijelazima: Bregana (kolona je duga oko 3 km), Pasjak i Macelj.

S obzirom na povremene, sustavne granične kontrole i pojačan promet prema graničnim prijelazima, osobito s BIH na ulazu te Slovenijom na izlazu iz HR, HAK upozorava i na povremeno duža čekanja te vozače moli za strpljenje i razumijevanje.

Radovi na graničnim prijelazima:

  • Županja: u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa;
  • Slavonski Brod: smanjen je broj ulaza i izlaza.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Komentiraj