Damir Spehar/PIXSELL

HAK Radovi u tijeku na brojnim dionicama

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC2 u naselju Jelisavac Našički vozi se otežano, jednim trakom, uz regulaciju prometne policije, javlja Hrvatski autoklub.

Zbog bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja promet je zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Jak vjetar usporava promet povremeno i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Na brojnim dionicama cesta u tijeku su radovi (održavanje, obnova ili izgradnja). Moguće su gužve i zastoji, posebice u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, pa vozače pozivaju na strpljenje i pojačan oprez.

Radovi na autocestama: A2 Zagreb-Macelj između Zaprešića i Zaboka promet teče dvosmjerno od 20. +300 do 18. +100 km; A3 Bregana-Lipovac između Kutine i Novske od 106. do 108. km vozi se dvosmjerno, a od 118. do 121. km u oba smjera vozi se jednim trakom; A4 Goričan-Zagreb zatvoreni su: izlazni krak čvora Popovec iz smjera Varaždina prema Popovcu te ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); kroz tunel Hrastovec vozi se dvosmjerno (jednom tunelskom cijevi), na pristupnoj cesti čvora Popovec (DC29-A4) promet teče naizmjence (semafori), a u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom; A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno; na Istarskom ipsilonu na dionici čvor Lupoglav-tunel Učka promet teče naizmjence uz semafore.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor, DC8 Jadranska magistrala kroz Posedarje, DC25 Lički Osik-Karlobag svakodnevno se povremeno zatvara od 8 do 15 sati (vozila se propuštaju po 15 minuta prije svakog punog sata), DC225 nadvožnjak čvora Jarek između Podsuseda i Zaprešića, ŽC3106 Klinča Selo (DC1)-Kupinec (DC36).

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb, 25. ožujka od 08,00 do 12,00 sati u zoni čvora Sveta Helena bit će zatvoren krak iz smjera Vrbovca (DC10) u smjeru Zagreba (A4). Obilazak: DC10-ŽC3034.

Danas s početkom u 13:00 sati u Biogradu na moru održat će se međunarodna cestovna biciklistička utrka “Ulicama kraljevskog Biograda”. Utrka se vozi u samome centru grada, oko stare jezgre, pa se očekuju povremene smetnje u prometu.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u mjestu Mostanje; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika); DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac; DC29 u mjestu Mače; DC8 Jadranskoj magistrali u naselju Pirovac (do 25. ožujka do 17,00 sati); DC8 Jadranskoj magistrali: u mjestu Poličnik, između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, u Podstrani i mjestu Krilo Jesenice, na dionici Zaton Doli-Bistrina i kod raskrižja Srebreno, DC34 Valpovo-Josipovac, obilaznica Valpova (od 16.3. do 2.5.)
DC66 u Opatiji na Novoj cesti, te dionica Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana, vozit će se uz privremenu regulaciju prometa (do 12.05.2017. godine do 16,00 sati), DC75 na južnoj obilaznici Poreča na dionici Vrvari-Bijela; DC206 između mjesta Valentinovo i Petrovsko (od 17.3. do 31.12.); DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću; DC423 na raskrižju Osječke ulice i Ulice Nikole Šubića Zrinskog (DC423) u Slavonskom Brodu; DC62 Veliki Prolog-Metković zbog sanacije Mosta Metković.

DC25 Lički Osik-Karlobag od 40. +500 do 40. +600 km. Svakodnevno od 8-15h promet se propušta po 15 minuta prije svakog punog sata (do 24. ožujka).

Do 1. svibnja na snazi je nova regulacija prometa na županijskoj cesti ŽC6253 Solin-Klis u Solinu (samo u smjeru Splita) na dionici Bilankuša-Solin Širina. Obilazak za smjer Klis-Solin-Split: skretanje preko raskrižja Bilankuša na LC67065 Ulica don Frane Bulića-Kaštelanska cesta-ŽC6137 Salonitanska ulica-raskrižje Solin Širina-Solin-Split, a smjer Split-Solin-Klis ostaje nepromijenjen.

Granični prijelazi

Na GP Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila (kolona je duga oko 2 km). Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Radovi na graničnim prijelazima: Županja: u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa; Slavonski Brod: smanjen je broj ulaza i izlaza.

Vozače upozoravaju na gužve i duža čekanja, posebice tijekom vikenda, te im savjetuju da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj