HAK Prometna nesreća na Krku otežava promet

HINA/ Miljenko KLEPAC/ ua

Zbog prometne nezgode na Jadranskoj magistrali (DC8) u Dubrovačko-neretvanskoj županiji vozi se usporeno, uz regulaciju prometne policije kroz mjesto Zaton Doli, javlja Hrvatski autoklub.

Zbog povremeno vrlo gustog prometa moguća je vožnja u koloni i povremeni zastoji, osobito na autocestama (A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac i A6 Rijeka-Zagreb), Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (A7), državnoj cesti DC1, pojedinim dionicama Jadranske magistrale (DC8), na otoku Krku i Krčkom mostu, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče: pojačan ulazak na autocestu, u smjeru mora kolona je oko 1 km (iz smjera čvora Jankomir, na zagrebačkoj obilaznici); u smjeru Zagreba kod naplatne postaje Lučko kolona je oko 3 km, a na naplati Demerje nema dužih čekanja; zbog prometne nezgode poslije odmorišta Draganić, u smjeru Karlovca, vozi se u koloni od oko 8 km, vozila su u zaustavnom traku; na dionici Zagreb-Bosiljevo, u oba smjera, zbog gustog se prometa vozi sporije, ali bez zastoja; između mosta Maslenica i južnog ulaza u tunel Sveti Rok, vozi se usporeno, u kolonama.

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb
zbog osobnog vozila u kvaru u tunelu Javorova Kosa-Podvugleš, u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom

Autocesta A7 GP Rupa-Diračje
kolona vozila na naplatnoj postaji Rupa u smjeru graničnog prijelaza duga je oko 1 km

Istarski ipsilon (B8)
kolona u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija, koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon, duga je oko 3 km;

DC102 Krčki most
vrlo gust promet u smjeru kopna, kolona je oko 4 km

DC76 Baško Polje-Zagvozd (A1)
povremeno vrlo gust promet u oba smjera ispred tunela Sveti Ilija

Zabrana prometa za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na pojedinim cestama u Istri i priobalju:
subota, 26. kolovoza – od 4 do 14 sati,
nedjelja, 27. kolovoza – od 12 do 23 sata.

Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti DC1.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec; DC502 Smilčić-Pridraga; ŽC5042 Višnjan-Tićan.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i Jošani-Udbina-Ondić na dvije lokacije; DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo; DC206 Valentinovo-Petrovsko.

Granični prijelazi

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Granični prijelazi za pogranični promet Imotica-Duži i Slano-Orahov između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremeno će se prekategorizirati u granične prijelaze za međunarodni promet putnika. Navedena odluka stupa na snagu dana 12. srpnja za GP Imotica-Duži, odnosno u petak, 14. srpnja, za GP Slano-Orahov.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj