Kolnici su mokri i skliski mjestimice u Lici i Hrvatskom primorju, a zbog većih oborina kiše na području Istre, voda se mjestimice zadržava na kolniku. Na dionicama cesta na kojima su u tijeku radovi, te na područjima koja su zahvaćena oborinskim nevremenom mogući su povremeni zastoji i vožnja u koloni, javlja u nedjelju poslijepodne Hrvatski autoklub.

Promet je srednje gust na glavnim cestovnim pravcima u smjeru unutrašnjosti, a povremeno pojačan na izlazu s otoka Krka u smjeru kopna, i na cestama u Istri.

Autocesta A1 između čvorova Pirovac i Šibenik, ali zbog smanjene vidljivosti od dima vozi se uz ograničenje 60km/h.

Zbog požara zatvorene su:

  • (DC56) Lozovac-Skradin;
  • (DC33) Tromilja-Skradin.

Na autocesti A1 zbog prometne nezgode usporeno se vozi:

  • između tunela Krpani i čvora Sveti Rok (na 212.km) u smjeru Zagreba prometuje se usporeno i uz ograničenje brzine
  • na 320.km u smjeru Splita, poslije čvora Šibenik.

Kolona je u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija duga oko 5 km, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon. Povremeni kratki zastoji su i na dionici autoceste A7 na graničnom prijelazu Rupa u smjeru Slovenije (oko 200m).

Pomoski promet

Zbog loših vremenskih prilika u prekidu su:

  • katamaranske linije: Rijeka-Rab-Novalja, Mali Lošinj-Rijeka, Split-Bol-Hvar-Korčula-Dubrovnik, Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Prigradica-Korčula, Vis-Split;
  • trajektne linije: Lopar-Valbiska, Vela Luka-Ubli;
  • brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.

Trajekt na liniji Šibenik-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luku Kaprije.

Trajekt na liniji Valbiska-Merag plovi bez plovidbenog reda.

Granični prijelazi

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) moguća je vožnja u kolonama i kratkotrajni zastoji posebice za vrijeme pojačane gustoće prometa

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Granični prijelazi za pogranični promet Imotica-Duži i Slano-Orahov između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremeno će se prekategorizirati u granične prijelaze za međunarodni promet putnika.

Komentiraj