INA/ Dario GRZELJ

HAK Promet srednje gust, jak vjetar povremeno usporava promet

Promet je srednje gust do povremeno pojačan na važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora, duž Jadranske magistrale (DC8), na cestama u Istri te na pojedinim graničnim prijelazima, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog jakog vjetra na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, (I. skupinu vozila), a između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A1 od južnog dijela tunela Sveti Rok do vijadukta Božići (ograničenje brzine od 60 km/h), autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, autocesti A7 između GP Rupa i naplate Rupa te na riječkoj obilaznici (A7) na mostu Rječina.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Granični prijelazi

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) na izlasku iz Slovenije dolazi do gužvi i zastoja, osobito tijekom vikenda kada su moguća višesatna čekanja.

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. HAK korisnike moli za strpljenje i razumijevanje.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Granični prijelazi za pogranični promet Imotica-Duži i Slano-Orahov između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremeno će se prekategorizirati u granične prijelaze za međunarodni promet putnika. Navedena odluka stupa na snagu danas, 12. srpnja za GP Imotica-Duži, odnosno u petak, 14. srpnja za GP Slano-Orahov.

HAK

Komentiraj