HAK Promet srednje gust do pojačan, zbog nesreće na A1 vozi se u koloni

Slavko Midzor/PIXSELL

Na svim glavnim cestovnim pravcima promet je srednje gust do pojačan, i to osobito na autocesti A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo 2, te prije čvora Maslenica u smjeru juga, javlja jutros HAK.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Jankomira prema naplatnim postajama Lučko kolona je oko 5 km, a iz smjera Buzina oko 8 km; na naplati Lučko na izlasku s autoceste A1 prema Zagrebu, kolona je oko 4 km; na sjevernom portalu tunela Sveti Ilija u smjeru mora kolona vozila duga je oko 1,5 km (čekanje do 20 minuta); na A7 na naplati Rupa u smjeru Zagreba kolona 2 km, a u smjeru GP Rupa kolona je 1 km; na graničnom prijelazu Bajakovo na izlasku iz zemlje kolona je oko 3 km.

Očekuje se kako će tijekom dana promet biti gust na Jadranskoj magistrali (DC8), na prilazima turističkim središtima, na riječkoj obilaznici, na Krčkom mostu, te na Istarskom ipsilonu.

 

  • Vozila iz prometne nesreće koja se dogodila na autocesti A1 prije čvora Karlovac u smjeru Splita su uklonjena, ali i dalje se vozi u koloni dugoj oko pet kilometara.

 

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas je do 14 sati, a bit će i u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama u priobalju. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

Granični prijelazi

Pojačan je putnički promet na graničnim prijelazima, čekanja su do 30 minuta.

Gužva je na graničnim prijelazima Macelj i Zaton Doli za ulazak; Kaštel i Pasjak za izlazak; te u oba smjera na graničnim prijelazima Rupa, Klek, Metković (izlazak čekanje oko 1 sat), Stara Gradiška, Slavonski Brod i Bajakovo (3 km kolona osobnih vozila na izlasku).

Zbog radova, za sva teretna vozila zatvoreni su granični prijelaz Gunja (do 8. rujna) te GP Vinjani Donji (do 15. kolovoza u 6 sati).

Trajektni promet

Trajekti i katamarani plove redovito. Gužve se očekuju u trajektnim pristaništima i lukama, a po potrebi će uvoditi se dodatne linije.

Komentiraj