HAK Promet mjestimice usporen zbog radova i jakog vjetra

Goran Jakus/PIXSELL

Zbog pojačanog prometa u zoni radova na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Ivanja Reka i Kosnica, u smjeru Bregane, kolona vozila je oko 1 km, izvijestili su jutros iz HAK-a.

Zbog jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabranjen je promet autobusima na kat, motociklima i vozilima s kamp prikolicama. Jak vjetar usporava promet i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, ima je i na autocestama A1 između Jastrebarskog i tunela Sveti Rok, čvorova Posedarje i Zadar 2, A3 Bregana-Lipovac između Novske i Lipovca (vidljivost mjestimice smanjena na manje od 200 m).

Duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale mogući su odroni kamenja i zemlje.

 

  • HAK podsjeća vozače da s prelaskom na zimsko računanje vremena u prometu vrijedi zakonska odredba o obaveznoj vožnji s upaljenim dnevnim odnosno kratkim svjetlima i tijekom dana. Motociklisti imaju obavezu cijele godine koristiti kratka svjetla.

 

Zbog radova na obilaznicama mogući su zastoji u vrijeme pojačanog prometa radnim danima, posebno između 7 i 9 sati te 15 i 18 sati. Radovi se izvode na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Ivanja Reka i Kosnica, od 39. km do 38. +950 km u smjeru Bregane vozi se uz privremenu regulaciju prometa i ograničenje brzine od 60 km/h; te na riječkoj obilaznici između čvorova Orehovica i Diračje zatvoren je vozni trak od 25. + 300 do 28. km + 500 u smjeru Zagreba.

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila povremeno na GP Bregana.

Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Harmica (SLO).

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj