HINA/Tomislav Pavlek

HAK Promet i dalje vrlo gust, gužve, zastoji i kolone, prometna nesreća u Šibeniku

Promet u smjeru mora i unutrašnjosti i dalje je vrlo gust. Na autcesti A1 ed naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 1 km, povremeno su zastoji od Karlovca prema Zagrebu; na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je oko 3 km; doik je na autocesti A4 Goričan-Zagreb pred naplatom Goričan kolona je u smjeru Mađarske oko 1 km, posljendje su informacije Hrvatskog autokluba.

Zbog prometne nezgode na Jadranskoj magistrali (DC8) u Šibeniku, kod čvorišta Dalmare vozi se otežano i usporeno, jednim trakom.

Zbog požara je za sav promet zatvorena županijska cesta Arbanija-Žedno (ŽC6136) na Čiovu.

Pomorski promet

Pojačan je promet u trajektnim pristaništima prema otocima i kopnu te u lukama Zadar, Split, Dubrovnik.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Zbog vrlo gustog prometa, turističke sezone, gužve, zastoji i kolone su na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat…), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina…), Crnom Gorom (Karasovići).

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. HAK korisnike moli za strpljenje i razumijevanje.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Granični prijelazi za pogranični promet Imotica-Duži i Slano-Orahov između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremeno će se prekategorizirati u granične prijelaze za međunarodni promet putnika.

Komentiraj