Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, a na dionicama na kojima traju radovi mogući su kraći zastoji, javlja jutros Hrvatski autoklub. Upozoravaju da se tijekom dana očekuje pojačan promet na cestama prema moru, kao i duž Jadranske magistrale (DC8).

 

  • Od ovog vikenda počinje se primjenjivati Naredba o ograničenju prometa na cestama (NN 64/09) kojom se subotama i nedjeljama zabranjuje promet teretnim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, od 18. lipnja do 11. rujna o.g. Ljetne zabrane primjenjuju se na važnijim turističkim državnim cestama subotama od 04 do 14 sati, a nedjeljama od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

 

Za sav promet zatvorene su državne ceste DC1 u Krapini (obilazak za osobna vozila je gradskim ulicama, a za teretna autocestom A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Đurmanec); D50 u Gospiću, dio Ulice 9. Gardijske brigade HV i Bilajske ulice. Obilazak je gradskim prometnicama – Jasikovačka ulica i Vukovarska ulica. (do 21.06); spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno; DC8 Jadranskoj magistrali na dionicama: Kaštel Stari-Kaštel Gomilica; na DC28 Novi Glog-Kenđelovac; na državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u Ozlju, zbog klizišta, vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac.

Granični prijelazi

Zbog tehničkih problema na graničnom prijelazu Mali Prolog nije moguć međunarodni promet. Građani trećih zemalja (uključujući i BiH) mogu koristiti susjedne granične prijelaze: Metković i Nova Sela.

Državna cesta DC201 GP Požane-Buzet otvorena je za sav promet (nakon završeta radova).

Pojačan je izlazak teretnih vozila na GP Bajakovo.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Od 25. svibnja trajekti Jadrolinije plove prema na sezonskom, ljetnom, redu plovidbe.

Komentiraj