HAK Privremena regulacija prometa na pojedinim cestama

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zbog magle i smanjene vidljivosti vozi se uz ograničenje brzine na 100 km/h na dionici autoceste A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok, javlja Hrvatski autoklub.

Zbog radova se na pojedinim dionicama cesta vozi uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom, pa su moguće povremene smetnje i zastoji.

Danas do 16:00 sati zbog radova na rekonstrukciji kolnika na državnoj cesti DC8, u Strossmayerovoj ulici u Rijeci promet će teći uz privremenu regulaciju.

Zbog redovnog održavanja državne ceste D404 u Rijeci, vozit će se usporeno na izlaznom kraku Vežica.

Zbog redovnog održavanja zatvoren je ulazni trak autoceste A7 na čvoru Sv.Kuzam, u smjeru Krka.

Do 24. ožujka svakodnevno od 08:00 do 15:00 sati zbog sanacije odrona bit će zatvorena državna cesta DC25 Lički Osik-Karlobag (od 40. +500 do 40. +600 km). Vozila će se propuštati po 15 minuta prije svakog punog sata.

Danas do 17 sati zbog radova na brzoj cesti DC10 kod čvora Luka od 7+200 do 8. km promet teče pretjecajnim trakom.

Radovi na autocestama: do 26.4. na autocesti A4 Goričan-Zagreb, bit će zatvoren izlazni krak čvora Popovec, iz smjera Goričana prema Popovcu. Obilazak iz smjera Vrbovca za Popovec je: čvor Sveta Helena (A4)-Sveta Helena-DC3 Goričica-Belovar-Žerjavinec-Soblinec-čvor Popovec, a za smjer Goričan (A4) – Sveta Helena je: čvor Komin (A4)- DC3- Sveti Ivan Zelina-Donja Zelina-Žerjavinec-Soblinec-Popovec.na autocesti A4 Goričan-Zagreb, privremena regulacija prometa u zoni čvora Popovec: – promet iz smjera čvora Ivanja Reka (Zagreb) u smjeru Varaždina teći će nesmetano, bez ograničenja; – promet iz smjera čvora Ivanja Reka (Zagreb) u smjeru Popovca bit će na priključnoj cesti reguliran naizmjence (semaforom); – promet iz smjera Varaždina u smjeru čvora Ivanja Reka (Zagreb) u zoni čvora Popovec (glavna trasa) teći će samo pretjecajnim trakom.

A4 Goričan-Zagreb zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada). Obilazak: Sesvetska-Bjelovarska-Zagrebačka-Ulica Ljudevita Posavskog-Slavonska avenija-čvor Ivanja Reka. U zoni čvora Kraljevečki Novaki, promet u smjeru Goričana preusmjeren je na kolnik u smjeru Zagreba i teče jednim trakom, dok promet u smjeru Zagreba teče u dva sužena traka. Predviđeno trajanje radova je do 09.06.2017. godine.

A1 čvor Sveti Rok – čvor Maslenica: do 24. ožujka zbog radova u desnoj tunelskoj cijevi tunela Sveti Rok u smjeru Splita, promet teče lijevom tunelskom cijevi, uz ograničenje brzine.

A6 Rijeka-Zagreb, dionica: čvor Vrata – čvor Oštrovica: do 24. ožujka zbog radova neposredno ispred i iza tunela Vrata (smjer Rijeka) vozit će se pretjecajnim trakom uz ograničenje brzine.

A6 Rijeka-Zagreb, dionica: čvor Delnice – čvor Ravna Gora: 22./23. i 23./24. ožujka od 22 do 6 sati ujutro zbog radova u tunelima Vršek i Lučice (smjer Rijeka) vozit će se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine.

Za sav promet (zbog radova) zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik (od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta), DC8 Jadranska magistrala kroz Posedarje, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor (obilazak je Glina DC37-Petrinja-Hrvatska Kostajnica-Dvor), ŽC3106 Klinča Selo (DC1)-Kupinec (DC36) (obilazak: Ulica Matije Gupca-Zagrebačka ulica- Karlovačka cesta-Školska ulica- ulica Mokrice-Kupinec); ŽC5185 Mali Lug – Zamost u mjestu Smrekari., zbog obušavanja potpornog zida; ŽC3195 u mjestu Slatina Pokupska (zbog urušavanja mosta).

Nadvožnjak čvora Jarek, na državnoj cesti (DC225) između Podsuseda i Zaprešića, zatvoren je za sav promet. Obilazak: DC225-Ulica Maršala Tita-polukružno na kružnom toku-Ulica Maršala Tita-Aleja Bologne i obratno.

Zbog radova se vozi uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom na: autocesti A1, kroz tunel Sveti Rok vozi se dvosmjerno jednom tunelskom cijevi uz ograničenje brzine od 80 km/h, a na vijaduktu Božići u oba smjera; autocesti A2 Zagreb-Macelj između Zaprešića i Zaboka (od 20.+300 km do 18.+100 km) vozi se dvosmjerno, autocesti A3 Bregana-Lipovac, između Kutine i Novske od 118. do 121. km u oba smjera; autocesti A4, Goričan-Zagreb, kroz tunel Hrastovec vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi; autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Rijeke), u dužini od oko 2 km (do 1.lipnja);A6 Rijeka-Zagreb, a zbog radova zatvorena je pretjecajna prometna traka u tunelu Lučice i na vijaduktu Delnice u smjeru Zagreba.

Istarskom ipsilonu na dionici čvor Lupoglav-tunel Učka; raskrižju državne ceste DC427 i čvora Rujevica, na riječkoj obilaznici, na izlaznom kraku čvora Rujevica u smjeru GP Rupa.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u mjestu Mostanje; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika); DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac; DC29 u mjestu Mače; DC8 Jadranskoj magistrali u naselju Pirovac (do 25. ožujka do 17,00 sati), DC8 Jadranskoj magistrali: u mjestu Poličnik, između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, u Podstrani i mjestu Krilo Jesenice, na dionici Zaton Doli-Bistrina i kod raskrižja Srebreno, DC34 Valpovo-Josipovac, obilaznica Valpova (od 16.3. do 2.5.), DC66 Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana, vozit će se uz privremenu regulaciju prometa (do 12.05.2017. godine do 16,00 sati), DC75 na južnoj obilaznici Poreča na dionici Vrvari-Bijela; DC206 između mjesta Valentinovo i Petrovsko (od 17.3. do 31.12.); DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću; DC423 na raskrižju Osječke ulice i Ulice Nikole Šubića Zrinskog (DC423) u Slavonskom Brodu; DC62 Veliki Prolog-Metković zbog sanacije Mosta Metković.

DC25 Lički Osik-Karlobag od 40. +500 do 40. +600 km. Svakodnevno od 8-15h promet se propušta po 15 minuta prije svakog punog sata (do 24. ožujka).

Do 1. svibnja na snazi je nova regulacija prometa na županijskoj cesti ŽC6253 Solin-Klis u Solinu (samo u smjeru Splita) na dionici Bilankuša-Solin Širina. Obilazak za smjer Klis-Solin-Split: skretanje preko raskrižja Bilankuša na LC67065 Ulica don Frane Bulića-Kaštelanska cesta-ŽC6137 Salonitanska ulica-raskrižje Solin Širina-Solin-Split, a smjer Split-Solin-Klis ostaje nepromijenjen.

NAJAVA RADOVA ZA 23./24.ožujka u noćnim satima: od 22-6 h na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, čvor Delnice – čvor Ravna Gora zbog radova u tunelima Vršek i Lučice (u smjeru Rijeke) vozit će se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine.

Od 22-6 sati vozit će se uz privremenu regulaciju kroz tunel Učku; od 20,00 do 05,00 sati zbog radova redovnog održavanja tunela bit će zatvorena dionica između čvorova Trakošćan i Krapina u oba smjera. Obilazak: čvor Trakošćan-DC1-čvor Krapina i obratno.

Uz povoljne vremenske uvjete na našim cestama sve je veći broj sudionika u prometu na dva kotača: mopedisti, motociklisti i biciklisti pa ostale vozače pozivaju na pojačan oprez i mole da: provjeravaju ‘mrtvi kut’, skreću i prestrojavaju se sa uključenim pokazivačem smjera, ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižju i da neoprezno ne otvaraju vrata dok se nalaze u zaustavljenoj koloni. S obzirom da su mopedisti, motociklisti i biciklisti jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu pozivaju ih da poštuju prometne propise te da u što većoj mjeri koriste zaštitnu opremu. Napominju da vozači mopeda i motocikala, kao i njihovi putnici, moraju za vrijeme vožnje na cesti na glavi nositi propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu.

Granični prijelazi

Na graničnom prijelazu Pasjak pojačan je izlazak teretnih vozila.

Na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravaju na gužve i duža čekanja te im savjetuju da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj