HINA/ Dario GRZELJ/ mm

HAK Prekinut promet u mjestu Turanovac zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC5

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti Virovitica -Terezino Polje (DC5) prekinut je promet u mjestu Turanovac. Obilazak za osobna vozila je lokalnim cestama, javlja Hrvatski autoklub.

Radovi na autocestama: A2 Zagreb-Macelj promet teče dvosmjerno između čvorova Sveti Križ Začretje i Krapina (između 38. +100 i 41. +200 km); A4 Goričan-Zagreb zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor, DC8 Jadranska magistrala kroz Posedarje.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u mjestu Mostanje, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu; DC23 kroz Dugu Resu; DC47 Lipik-Novska; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika); DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno; DC29 u mjestu Mače; DC8 Jadranskoj magistrali u Podstrani i na dionici Zaton Doli-Bistrina; DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza); DC206 Valentinovo-Petrovsko; DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću.

Granični prijelazi

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima:
ulazak: Karasovići,
izlazak: Rupa, Kaštel, Macelj,
oba smjera: Slavonski Brod, Metković.

Na graničnom prijelazu Macelj pojačan je ulazak teretnih vozila.

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Mole se korisnici za strpljenje i razumijevanje.

27. lipnja od 09:00 do 13:00 zbog radova na mostu na Uni bit će prekinut promet na graničnom prijelazu Dvor.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj